Previous ◁ | ▷ Next

Volgende data 

Geen gebeurtenissen gevonden
Nieuwsbrief
 1. Achternaam(*)
  Please type your full name.
 2. Voornaam(*)
  Invalid Input
 3. E-mail(*)
  Invalid email address.
 4. Beveiligingscode(*)
  Beveiligingscode
  Invalid Input

Nieuwsbrief archief 

Vreedzame School

Uitgaande van onze visie en missie investeren we op school in de ontwikkeling van hoofd, hart en handen. In dat kader hebben we gekozen voor een nieuwe methode: De Vreedzame School.

Wat is De Vreedzame School?

Het is een compleet programma voor basisscholen voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Het beschouwt de klas en de school als een leefgemeenschap, waarin kinderen zich gehoord en gezien voelen, een stem krijgen, en waarin kinderen leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de gemeenschap, en staan open voor de verschillen tussen mensen.

Het hart van De Vreedzame School wordt gevormd door een lessenserie. In het tweejarige invoeringstraject staat in de teamtrainingen het bijbehorende leerkrachtgedrag centraal. In het eerste jaar wordt de lessenserie ingevoerd en in het tweede jaar leerlingmediatie. Na de invoering is er een vervolgmodule: De Groepsvergadering (waarin een democratisch hart in klas en school wordt georganiseerd waar leerlingen een echte stem hebben, en mogen meepraten over zaken die hen aangaan). 

Lees 5825 keer Laatst aangepast op donderdag, 30 januari 2014 14:20
imageimageimageimage